ciaotravel background
Elérhetőségek

Cím:
1065 Budapest,
Weiner Leó u. 17. II/13.
Tel/Fax.:
36/ 1 / 882-7342
36/ 20 / 428-5337
Email:
monika[kukac]ciaotravel.hu
Skype:
ciaotravel.hu

Skype Me™!

 

 

Jesolo

Nyomtatóbarát változat

A város története

Lido di Jesolo nemcsak Veneto tartomány és Észak-Olaszország, hanem Dél-Európa méltán híres és közkedvelt tengerparti nyaralóhelye

Jesolot a római korban Equiliumnak, majd az 1500-as évektől Cavazucchierinanak hívták. 1930. augusztus 28 óta Jesolo és Lido di Jesolo. Az 1950-es évekig még 500 m széles volt a tengerpartja. Az 1990-es évektől megkezdődött Lido di Jesolo modernizálása Kenzo Tange japán városépítész Master Plan elképzelései alapján: toronyházak, parkok, bevásárlóközpontok épültek ott, mezőgazdasági művelésből vontak ki területeket, amiket aztán lakóövezetté nyilvánítottak.

Jesolo mint idegenforgalmi központ

Jesolo az idegenforgalmi szezonban a szórakoztatás fellegvárává alakul. Végig a sétálóutcán és szinte minden téren kulturális rendezvények, zenés műsorok, komoly és könnyűzenei koncertek, felvonulások, divatbemutatók, színházi előadások – komédia, opera, balett, piacok, kirakodóvásárok, táncestek - színesítik az idelátogatók olaszországi nyaralását. Lido di Jesolo évről-évre olyan eseményeknek ad otthont, mint a Miss Italia szépségkirálynő választás, Jesolo Air Extreme légi parádé, Nemzetközi homokszobrász verseny stb.

Jesolo szálláskínálata is szélesedett, hogy az évente idelátogató 5-6 millió turista igényeinek megfeleljen. Különböző kategóriájú szállodákat, residence-ket, apartmanházakat, üdülőfalvakat építettek, felújítottak és modernizáltak.

Kínálatunk

Olaszországba utazna? Segítünk a nyaralás megszervezésében, forduljon hozzánk bizalommal!

Gyorskereső
Keresés
Partnerek

Nyaralás bolgár tengerparton

Istria Tours

w utak