Bibione

TÁVOLSÁG: 400 km Tornyiszentmiklóstól (határállomás Szlovénia felé)

AJÁNLOTT ÚTVONAL: Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Trieste - Latisana - Bibione (az utolsó 23 km kivételével végig autópályán)

TENGERPART: széles, lassan mélyülő, homokos.

BIBIONE-RÓL: Bibione régóta ismert, modern nyaralóhely. A Spiaggia részen nappal és éjszaka is nyüzsgés van, a sétálóutcán üzletekkel, butikokkal, éttermekkel, fagylaltozókkal, kávézókkal és bárokkal találkozhatunk. Bibione Lido del Sole része kb. 10 perc sétára található a bibionei Gyógyfürdőtől. Bibione Pineda része autóval 10 perc alatt elérhető. Mind a két városnegyed csendesebb nyaralással kecsegtet. Bibione továbbá szállás tekintetében is remek lehetőségeket kínál.

Bibione 8 km hosszan elterülő strandja jól felszerelt: bérelhető napernyők és nyugágyak/nyugszékek, vízi-sportolási lehetőségek, játszóterek, kávézók és bárok, wc, zuhanyzó, lábmosó, orvosi ügyelet, animáció gyermekeknek és felnőtteknek, vízimentő-szolgálat, stb.

A KÖZELBEN:

  • Velence, Murano-Burano-Torcello szigetek
  • Padova Verona, Garda-tó és a Gardaland
  • Trieste, Miramare-kastély, Duino-kastély
  • Udine, Isonzo-i I. világháborús emlékmű
  • Aquileia, Palmanova

TUDTA, HOGY

  • 1960-ban nevezték Bibionét első alkalommal tengerparti nyaralóhelynek?
  • a bibionei tengerpart átlagszélessége 400 m?
  • Bibione volt az első európai, tengerparti nyaralóhely, amely megkapta a Kék zászlót?
  • Bibioneban több mint 100 strandröplabda-pályát alakítottak ki?
  • a bibionei gyógyfürdő termálvize kb 52 °C hőmérsékletű, és 400 m mélyről fakad?

 

 

Miért válasszuk Olaszországot és Bibionét?

Nem véletlen, hogy Bibione az egyik legfontosabb turisztikai célpont Olaszország területén. Hosszan elnyúló tengerpart, rengeteg szórakozási lehetőség és változatos szálláshelyek kínálkoznak néhány órás autóútra Magyarországtól.

Bibione három arca

Bibione Spaiggia városrészén minden megtalálható, ami egy igazi olaszországi kalandhoz szükséges. Kávézók, éttermek és éjszakai szórakozóhelyek adnak lehetőséget az ismerkedésre, bulizásra. A negyedben se éjjel, se nappal nincs megállás, de ha elfáradtunk, leheveredhetünk egy-egy napernyő árnyékába.

Lido del Sole elsősorban az idősebbek körében kedvelt. A gyógyfürdőben iszapkezelést és fizikoterápiát is igénybe vehetünk, vagy elmerülhetünk a szépségkúrák és gyógynövényes masszázsok világában – mindezt úgy, hogy a tökéletes pihenésről és a tengerparti sétákról sem kell lemondanunk. Számos bibionei apartman is a rendelkezésre áll.

Pineda városrész Bibione igazi édenkertje: fenyőcsoportok, rododendronok, orchideák gyönyörködtetik a szemet. Ez a környék ideális választás azoknak, akik romantikára vágynak: ők ringatózhatnak a lagúna vitorlásain, vagy élvezhetik a koncerteket, illetve a La Fenice színház előadásait.

Válogasson a bibionei szállások garmadájából, és foglaljon időpontot!

Bibione
Bibione
Bibione
Bibione