Tájékoztató a szállodákról

Kérjük, hogy olvassa el figyelmesen a szállodákról szóló általános tájékoztatónkat!

MEGÉRKEZÉS: A CIAO TRAVEL KFT. által kiadott utastájékoztatóban írt szállodában kell jelentkezni az érkezés napján Ha bármilyen ok (nagy forgalom, időjárás, betegség, egyéb váratlan esemény) miatt nem érkeznek meg a szállodába 19.00 óráig, kérjük, telefonáljanak a szállodába vagy az utastájékoztatóban megadott, CIAO TRAVEL KFT. ügyeleti telefonszámára. Megérkezéskor a szállodában a CIAO TRAVEL KFT. által kiadott vouchert és minden utas utazási okmányát (személyi igazolványt vagy útlevelet) kell bemutatni.

MEGÉRKEZÉSKOR FIZETENDŐ KÖLTSÉGEK: Kötelezően fizetendő: üdülőhelyi díj. Bővebb tájékoztatást itt talál. Nem kötelezően, csak igénybevétel esetén a helyszínen fizetendő költségek a légkondicionálás felár, garázs, parkoló, babaágy, pótágy, háziállat és strandszerviz, stb. Ezeknek az összege szálláshelyenként eltérő, minden esetben külön jelezzük.

TURNUS: A ciaotravel.hu honlapon található nyaralások időtartam 8 nap/7 éjszaka, általában szombati váltással. Az ettől eltérőeket külön jelezzük. A szállodai szobát az érkezés napján - általában szombaton - délután 14.00 órától lehet elfoglalni. A hazaindulás napján a szobát 10.00-11.00 óráig kell elhagyni.

LÉTSZÁM: A szállodai szobát csak annyian foglalhatják el, ahány személyre szól a voucher. A szállodai szoba maximális befogadóképességébe beleszámítanak a csecsemők és a kicsi/nagy gyermekek is. Olaszországban a 2 éven aluli gyermek elhelyezése általában ingyenes, ha két szülővel egy ágyban alszik, de az étkezésért a helyszínen fizetni kell. Ez a gyermekkedvezmény szállodáktól függő. Minden esetben a ciaotravel.hu honlapon található egyes szálloda leírásoknál található kedvezmények az érvényesek.

SZÁLLODÁK LEÍRÁSA: A ciaotravel.hu honlapon található szállodák kategóriája az Olaszországban alkalmazott  besorolásnak megfelelő. Ez sok esetben eltérhet a Magyarországon vagy más országokban használttól. A standard szobában a franciaágy 2 egymás mellé tolt ágyat jelent. Szükség szerint 1, 3, 4 és 5 ágyas szobát is tudunk foglalni. Az egyágyas szoba sok esetben nem azonos színvonalú: általában kisebb méretű, felszereltsége és fekvése is eltérő a kétágyas szobáétól (pl. nincs terasza/ erkélye, kisebb az ablaka, mely folyosóra, oldalra, tűzfalra vagy zárt udvarra néz). Pótágykedvezmény kizárólag 2, teljes árat fizető utas mellett adható. A 3-4-5 ágyas szobákban a pótágy lehet kinyitható vagy kihúzható, mérete általában nem egyezik a normál ágyéval (rövidebb és/ vagy keskenyebb). Ezért főleg gyermekeknek javasoljuk. A szállodánként eltérő pótágykedvezmény az egyes szálloda leírásoknál megtalálható. A szálloda kategóriájától függetlenül a fürdőszobában lehet fürdőkád vagy (gyakran zuhanytálca/ zuhanyfüggöny nélküli) zuhanyzó, a zuhanyrózsa sokszor a falba épített. A melegvizet többnyire napelemmel működő bojler szolgáltatja!. Amennyiben a szoba felszereltségéhez hozzátartozik a tv, előfordulhat, hogy a távirányítóért kauciót kérhetnek. Általában csak olasz tv csatornák foghatóak.  Amennyiben a szobához erkély/ terasz is tartozik, minden esetben jelezzük az adott szálloda leírásában. Az erkély/ terasz általában kis méretű és bútorozatlan.

ELLÁTÁSA ciaotravel.hu honlapon található szállodák leírásánál feltüntettük az ellátást is. A tengerparti szállodákat általában félpanziós ellátással, míg a városi szállodákat reggelivel ajánljuk. Félpanziós ellátás reggelit és vacsorát tartalmaz.
A reggeli lehet kontinentális vagy büféreggeli. A kontinentális reggeli péksüteményt, vajat, lekvárt, teát, tejet és kávét jelent. A kínálatban szerepelhet még sajt és felvágott is. A büféreggeli péksüteményeket, vajat, sajtokat, felvágottakat, lekvárokat, müzliket, teát, tejet és kávét jelent. A kínálatban meleg ételek is szerepelhetnek (tojásételek, palacsinta stb.).
A vacsora menüvacsora vagy menüválasztásos vacsora lehet. Az étlapot általában olasz, angol és német nyelven írják. A menüvacsora fix napi menüt jelent, nem lehet választani a menük közül. Az első fogás általában tésztaétel vagy ritkábban leves. A második fogás hús- vagy halétel körettel. A desszert sütemény vagy fagylalt vagy gyümölcs. A menüválasztásos vacsora során - szállodától és kategóriától függően-  2-5 fogás közül lehet választani. Az első fogás általában tésztaétel vagy ritkábban leves. A második fogás hús- vagy halétel körettel. A desszert sütemény vagy fagylalt vagy gyümölcs. 

ÚSZÓMEDENCE ÉS GYERMEKMEDENCE A szállodák úszómedencéi és gyermekmedencéi méretben, alakban, mélységben különbözőek, nem sportuszodai méretűek. Bővebb információt nem kapunk ezekről. Az úszómedencék általában június közepétől szeptember közepéig vannak nyitva: figyelembe veszik az időjárást! Kizárólag az ott lakó vendégek használhatják. (Az ettől eltérőt külön jelezzük.) A napi és a heti nyitvatartási rend megtalálható a szálloda házirendjében, melyet kérünk, hogy mindig tartsák tiszteletben! A gyermekmedence lehet különálló kisebb-nagyobb medence vagy csak az úszómedencének egy sekélyebb és/vagy elkerített része. Nincs állandó felügyelet az úszómedencéknél, nem dolgozik ott úszómester. Az úszómedence melletti napozószékek, nyugágyak és napernyők használatáért általában fizetni kell, melynek összege szállodánként eltérő. Egészségügyi okokból az úszósapka használata kötelező.

STRANDSZERVIZ: Az olasz tengerparton fizető és szabad strandok váltakoznak. Minden szálloda leírásánál megtalálható, hogy a részvételi díja tartalmazza-e a strandszervizt. Ez  - létszámtól függetlenül - szállodai szobánként 1 napernyőt és 2 nyugágyat vagy nyugszéket jelent. Ha a részvételi díja nem tartalmazza a strandszervizt vagy még egy plusz strandszervizt szeretnének, azt a helyszínen - vagy a szállodában vagy a strandon a pénztárban - elintézni és megvásárolni. A strandszerviz ára üdülőhelyektől és szezonoktól függően változik. A ciaotravel.hu honlapon található árakat tájékoztató jelleggel írtuk. Az olasz tengerparton (néhány szabad strand kivételével) nem engedélyezik a saját strand eszközök (napernyő, nyugágy/szék) használatát.

ÁLLAT: A ciaotravel.hu oldalon feltüntettük azokat a szállodákat, ahova állat - általában kistestű kutya vagy macska max. 5-7 kg -  vihető. Szállodáktól függ, hogy mekkora és milyen fajtájú állatot engednek be. Minden esetben csak chippel ellátott állatot lehet vinni. Az oltási könyvet is kérhetik. Az állat bevitele felár megfizetése mellett megengedett, melynek mértéke szállodánként változó. Minden esetben még az indulás előtt kell megkérdezni az olasz szállodát. A felárat a megérkezéskor kell kifizetni. Az állat nem aludhat az ágyon, a fotelben. Külön kosarat és/ vagy plédet kell vinni neki. Megérkezéskor ezt kérheti is a szálloda tulajdonosa, illetve az ott tartózkodás során le is ellenőrizhetik. Ha az állatra panaszt tesz egy vendég és/ vagy a szálloda tulajdonosa, távozásra is kötelezhetik az állat tulajdonos vendéget.

ELEKTROMOS ÁRAM ÉS SZABVÁNY 220 V, 50 Hz. A konnektor dugaljak eltérőek lehetnek nálunk használttól. Előfordulhat, hogy adapterre lesz szükség, ami 1-2 euroért beszerezhető.

PARKOLÁS: A ciaotravel.hu honlapon a szálloda  leírásoknál feltüntettük parkolási lehetőséget. Ha a részvételi díja tartalmazza a parkolást, az minden esetben csak 1 db normál méretű autó részére biztosított (nem mikróbusz, minibusz, midibusz, terepjáró, egyterű, suv. stb). A szállodai parkoló kapacitása/ nagysága nincs mindig arányban a szobák számával. A parkoló lehet fedett vagy fedetlen, zárt vagy nyitott, számozott, vagy érkezési sorrend szerint igénybe vehető. Ha több autóval utaznak, kérjük, hogy  előre jelezzék ezt a CIAO TRAVEL KFT. felé. A 2-3. autó részére általában nem tudnak parkolóhelyet biztosítani a szálloda parkolójában. Általában felár ellenében egy közeli parkolóban vagy garázsban ajánlanak helyet.

EGYÉB:  A nyaralóhelyeken késő tavasztól kora őszig zajos, nyüzsgős élet folyik nappali is és éjszakai is. Igyekeztünk úgy kiválasztani a szállodákat, hogy minden utasunk találjon magának megfelelőt. A csendes, nyugodtabb fekvésű szállodák közelében sokkal kevesebb az üzlet, étterem, bár, mint a központi fekvésűeknél, a sétálóutcaiaknál. A közvetlen tengerparton fekvő szállodáknál előfordulhat, hogy egy utcán vagy a parti sétányon kell átmenni a tengerpartra. Az elhelyezéssel kapcsolatos egyéni kéréseket (pl. parkoló, szomszédos szobák, hanyadik emeleti, merre nézzen, stb.) mindig továbbítjuk az olasz partner utazási irodának/ szállodának. Azok teljesítéséért garanciát nem tudunk vállalni. Ha bármilyen problémát vagy hiányosságot észlelnek az elhelyezéssel vagy ellátással kapcsolatban, esetleg nem a megfelelő szobát ( pl. nem a kért típust) kapták, akkor kérjük, haladéktalanul  - még a megérkezés napján - jelezzék ezt a szálloda recepcióján, hogy megtalálják az Önöknek legmegfelelőbb megoldást. Ha ez nem sikerülne, akkor kérjük vetessenek fel egy jegyzőkönyvet és kérjük, telefonáljanak a CIAO TRAVEL KFT. által kiadott utastájékoztatóban megadott ügyeleti telefonszámra. 

A ciaotravel.hu honlapon található szállodai szoba belső képek csak tájékoztatásul szolgálnak. Nem konkrét szobabelsőt mutatnak.

Saját és értéktárgyaik biztonsága érdekében, kérjük Önöket, hogy nappal is és éjszaka is tartsák zárva az ablakokat, bejárati ajtókat, erkélyajtókat!  Az ablakredőnyöket engedjék le! Készpénzt, hitelkártyát, utazási okmányt, biztosítási kötvényt és egyéb értéket - ahol van – mindig a széfben tartsák! A tengerpartra ne vigyenek értéket: utiokmányt, pénzt nagyobb összegben, autókulcsot stb! Az autóban sose hagyjanak semmit látható helyen, még a szálloda parkolójában sem!

HAZAUTAZÁS: A szállodai szobákat 10.00-11.00 óráig kell elhagyni. Kérjük, hogy elutazás előtt ne felejtsék el az igénybe vett szolgáltatásokat - pl. parkoló, légkondicionálás, kerékpárbérlés, telefon, internethasználat és a helyszíni fogyasztásokat – pl. italfogyasztás, minibár, gyermek étkezése stb.- rendezni.