Lignano

TÁVOLSÁG: 400 km Tornyiszentmiklóstól (határállomás Szlovénia felé)

AJÁNLOTT ÚTVONAL: Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Trieste - Latisana - Lignano (az utolsó 20 km kivételével végig autópályán)

TENGERPART: széles, lassan mélyülő, homokos.

LIGNANO-RÓL: Lignano a Tagliamento folyó bal partján fekszik, keleten és délen az Adriai-tenger mossa partjait, északon a Laguna di Marano található. Lignano 3 városrésze különböző nyaralást ajánl. Sabbiadoro az éjjel-nappal nyüzsgős életet jelenti: elegáns sétálóutcán üzletek, butikok, éttermek, kávézók és fagylaltozók csábítják a vendégeket. A Pineta és a Riviera részek már csendesebb és nyugalmasabb pihenést ígérnek. 8 km hosszú tengerpartján is minden a vendégért van: bérelhető napernyők és nyugágyak/nyugszékek, vízi-sportolási lehetőségek, játszóterek, kávézók és bárok, wc, zuhanyzó, orvosi ügyelet, animáció gyermekeknek és felnőtteknek, vízimentő-szolgálat, baba-mama szoba stb. Lignano apartmanokban is bővelkedik, mindenki megtalálhatja köztük az igényeinek megfelelőt.

Lignanoban a kényelmes apartmanokon túl számtalan park várja a szórakozni vágyókat: Strabilia vidámpark, Aquasplash csúszdapark, I Gommosi légvárpark, Parco Junior vidámpark, Punta Verde állatkert, Gulliverlandia.

A KÖZELBEN:

  • Velence (autóval 1,5 óra alatt elérhető bármelyik Lignanoi apartmanból)
  • Trieste, Miramare-kastély, Duino-kastély.
  • Udine, San Daniele, Aquileia, Palmanova, Cividale

TUDTA, HOGY

  • Lignano Pineta része volt az első lakott negyed a félszigeten?
  • Ernest Hemingway is nyaralt Olaszországban, azon belül is Lignanoban? Ezért nevezték el róla Lignano egyik parkját, ahol játszóterek, kerékpárutak és kalandpark is található.
  • 1987 óta Lignano már 22 alkalommal megkapta a Kék zászlót?

Olaszország nyaralás szempontjából remek választás. Ne habozzon Ön sem apartmant foglalni már ma! Foglalja le lignanoi szállását, és töltsön el néhány napot ott, ahol Hemingway is szívesen nyaralt!

Lignano
Lignano
Lignano
Lignano